Fina prestationer av vårt 24h landslag

Klockan 10 på söndagsmorgonen gick ljöd skottet i Verona som markerade att europamästerskapet i 24h är slut. Av våra åtta svenska löpare stack Elin Hartelius ut på damsidan med plats 17 och ett pers på över 10km. Distansen stannade på 229,392km och med denna distans har Elin endast 4 damer före sig på listan över all-time ranking i Sverige.

 

Elin Hartelius

På den svenska herrsidan gjorde Emir Halalkic ett makalöst bra lopp. Trots att han efter ca 17h hade en paus pga dåligt mående på ca 45min lyckades han persa med ca 17km. Inte nog med det, han var den som drog fram Sorokin till ett nytt världsrekord. Sorokin slog sitt eget världsrekord med ca 11km, nya rekordet lyder 319,600km. Emir tar sig in som nummer 5 genom tiderna i Sverige på 24h med sin distans på 261km.

Emir Halalkic och självaste Sorokin i släptåg

Hur gick det då för övriga Svenska löpare? Erik Olofsson och Christian Malmström tvingades tyvärr bryta. Martin Scharp gjorde ett stabilt lopp som alltid och stannade på strax över 243km, Bill Öster gjorde en fin instas men nådde inte upp till den nivån han nåt innan, han stannade på 217km. Tobbe Gyllebring gjorde ett riktigt starkt lopp och blev näst bäste svensk på 251km. Vår andra dam i laget Louise Kjellson fick problem med energin och nådde inte upp sitt tidigare pers men hon bet ihop, höll ut och spred glädje med sitt fantastiska leende i hela 208km.

(Då de sista metrarna inte blivit inregistrerade när denna artikel skrivs så är inte distansera exakta)