Inför Black River Run

Bild från banan. Foto: BRR
Bild från banan. Foto: BRR

Vi pratade lite med Bosse Johansson som är en av dem som arrangerar Black River Run.

Hur går det med förberedelserna?
Förberedelserna går bra även om det som alltid är intensivt de sista 2 veckorna innan. Det är 3:e året vi kör BRR nu och det känns att det börjar sätta sig i organisationen, vi vet bättre och bättre hur vi skall hantera olika utmaningar och det känns bra när tävlingen växer. Som alltid dyker det upp oväntade utmaningar, det mest spännande i år är att kommunen haft en entreprenör som röjt fint i skogen, men dom har under sommaren samlat upp en rishög på några hundra kubikmeter mitt på vårt målområde. Vi har löfte om att det skall bort på måndag, tisdag, men det är tight.

Vilka är de hetaste namnen?
Hetaste namnen är väl Andreas Falk och Johnny Hällneby, som vann förra året, det kan bli en spännande kamp, Det kan tänkas att det dyker upp någon mer som vill ta upp den striden. Har tyvärr inte hunnit gå igenom startlistan nu så där kan dölja sig fler namn som vill vara heta. På damsidan är tyvärr inte fjolårsegraren med, där vågar jag mig inte på en gissning om toppstriden. Det som är kul i år är att det förutom svenskar från Ystad i söder till Kiruna i norr är deltagare från minst 7 andra länder.

Hur ser banan ut?
Banan är i mycket bra skick, den är i stort sett torr nu och väderprognosen fram till loppet lovar soliga dagar så den lär hålla sig torr och fin även om nätterna är höstfuktiga.

Är loppet fullt, eller finns det chans om man vill vara med?
Vi har inte riktigt nått taket på 200, vi har i dagsläget 173 anmälda på de 3 distanserna och det är allra flest på 100 miles. Skulle tro att det blir runt 180 till start, en riktigt kul utveckling som visar vilken tillväxt det är på ultraintresset. Första året hade vi ca 60 startande, förra året var det 135 och nu pekar det alltså på 180.