Världsrekordförsök på löpband

Efter världsrekord och 107,49km på 12-timmar löpband, februari 2013. Pär-Eric Karlsson, Kristina Paltén och  Joakim Petersson. Bild från Actic Kista
Efter världsrekord och 107,49km på 12-timmar löpband, februari 2013. Pär-Eric Karlsson, Kristina Paltén och Joakim Petersson. Bild från Actic Kista

Ultra på löpband? Världsrekordförsök dessutom!

Kristina Paltén ger sig på bandet i 48H. I ett pressmeddelande från Actic i Kista, där försöket ska genomföras, kan vi läsa följande:

Springa från Stockholm till Jönköping, på två dygn. Det är den sträcka Kristina Paltén tänkt tillryggalägga – på löpband. Om hon klarar det hamnar hon i boken Guinness World Records. 

I februari 2013 satte hon världsrekord på 12-timmarslöpning på löpband med 107,49 kilometer. Men Kristina Paltén nöjer sig inte med det. Den 5:e november kl 12:00 börjar en löptur på bandet som slutar först 48 timmar senare, fredag den 7:e kl 12:00. Då hoppas svenskan ha slagit Martina Schmidts rekord på 309,8 kilometer som sattes 2006 och därmed erövra en plats i boken Guinness World Records.

Kristina, vad krävs för att springa så långt?

– En enorm massa träning och en extrem målfokus, säger Kristina. 

Hur känns det den här gången, jämfört med förra?

– Förra gången var jag relativt säker på att sätta rekordet, jag har som längst sprungit i 24 timmar och vet att jag klarar det. Nu ska jag springa dubbelt så länge. Martinas rekord är dessutom riktigt bra – det ska bli spännande att se om jag klarar det här, säger Kristina. 

Vi önskar Kristina all lycka till och hoppas att banden håller!