Rekorden ramlar in

Vilka fantastiska veckor vi har att titta tillbaka på. I slutet av april satte Johnny Hällneby nytt svenskt rekord på 6-dagars i New York med 788 km. Någon dag senare blev Maria Jansson första svenska kvinna över 240 km på 24 timmar med sina 242 km i Basel.  Som om inte det räckte fick vi häromveckan återigen nya rekord från 6-dagars i Ungern där Mikael Jonsson satte nytt svenskt herrrekord på 801 km, Lena Jensen nytt nordiskt damrekord med 631 km och danskan Diana Kämpe sprang hem nytt danskt rekord med 613 km. 

Vi fick en text av Mikael Jonsson om EMU 6 day race Balatonfüred i Ungern. 

“EMU 6 DAY RACE Balatonfüred i Ungern, ett äventyr att minnas.

Från Sverige det här året stod Anders Tysk, Robert Brinck, Ann Ritella, Lena Jensen, Tommy Swärdh och jag själv, Mikael Jonsson, på startlinjen. Anders tvingades tyvärr bryta efter drygt 161 km p.g.a av skadekänningar.

Hela det svenska laget jobbade på bra under alla sex dagar och slutade på finfina andra plats. Polen hade en stark spurt sista dagen och gick om Japan och slutade på tredje plats, men åt omöjliga Tyskland fanns inget att göra.

Arrangemanget var i toppklass, serviceteamet var helt underbara. Maten som serverades hade lite mer att önska men det måste ju passa alla, till slut blir man ju trött på allt man ska försöka stoppa i sig.

Till nästa år byggs banan om helt så den blir exakt 1 km lång. Även nya bungalows kommer att byggas för de tävlande att bo i.

Jag tror att hela det svenska teamet lämnade tävlingen med ett ”smile” på läpparna och en underbar känsla i kroppen. Dessutom tror jag att alla var mycket nöjda med sina prestationer.

För egen del blev jag första svensk över 800 km i ett 6-dagars lopp. Med en slutdistans på 801,179 km var jag precis på den målbild jag hade i huvudet innan start, men kanske inte något jag vågade hoppas på fullt ut då det kan hända mycket under sex dagars löpning.”

Text: Mikael Jonsson för Ultradistans.se

Har du sprungit ett lopp och vill dela det med oss? Eller har du varit funktionär och intervjuat någon? 
Skriv till info(at)ultradistans.se