Christer sjua på 100 km i Sydkorea

Christer Svensson kom sjua i Sejongs Ultralopp över 100 km på 10.29
Loppet går en timmes tågresa från Deagu i Sydkorea.

Starten gick kl 17.00, solnedgången var sen ca kl 19.30 och under natten kom det in moln och temperaturen sjönk till ca 2 plusgrader. Det hade talats om regn och nollgradigt, men det dök aldrig upp någon nederbörd.

Tävlingen gick för sjätte året och Christer kan ha varit den första utlänning som deltog i loppet, åtminstone den förste som inte var korean.
Tävlingen följer floden och vid vändpunkten efter 50 km är det enda stället som det serveras dryck och mat på. Vid vätskekontrollen serverades det vatten och ris. Vid vändpunkten tog han 5 min på sig med att fylla på med dricka och att äta. De flest valde att stanna längre här.
Utöver detta hade placerat ut vattenflaskor som man kunde ta vid 20 km och 85 km på marken.

Banan var markerad med målade pilar på marken som inte alltid var så lätta att hitta.
Floden korsades vid två tillfällen på utvägen. Där var det svårare att hitta och där var det nära att jag  sprang fel så jag valde att vänta in killen efter för att vara säker, berättar Christer. Men inte heller han visste vägen varför vi väntade in killen som kom därefter.

Det började gå tungt redan vid 15 km och efter vändpunkten var jag helt slut men fick nya krafter på slutet, berättar Christer. Han låg på sjätte plats i början men tappade till plats 16.
Efter att sen ha arbetat sig upp och sedan återigen tappat placeringar jobbade han sig upp till en sjunde plats under sista km’arna.

Vid målgång serverades det ris och risvin (7%) att dricka vilket var populärt bland deltagarna, men inget som gick hem hos Christer. Därefter följde en varm och skön bastu.

Resultat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail