Sörmland Ultramarathon 2014

Starten vid Björkhagen

SUM är ett av de lopp som arrangerats under många, många år – närmare bestämt fjorton, och i takt med att populariteten kring ultra ökar så stiger deltagarantalet. I år var det över 300 anmälda – och ca 260 som kom till start.

Av herrarna vann Daniel Nilsson på 3:29:06 och Frida Södermark vann damklassen på 4:11:37. Daniel såg något sliten och lerig ut efter målgången men efter en dusch och energipåfyllning var han på topp igen. Frida strålade som en sol vid målgång och tyckte inte livet kunde bli bättre – “det är ren löparlycka att springa SUM”.

Lördagen bjöd på en ganska frisk start vid ett höstlövstäckt Björkhagen, med temperatur kring 10°, men höstsolen lyckades bryta igenom molntäcket några gånger under dagen så det blev riktigt fint.

Ute på banan var terrängdelarna rätt så prövande efter att det regnat en hel del på sistone. Hala rötter och spänger gjorde att ingen löpare slapp igenom oberörd. En hel del blöta skor,  leriga ben och berättelser om hur löparna surfade fram på spängerna noterades vid målgången bland alla leenden.

Grattis till alla kämpar som tog sig igenom! Ni är fantastiska.