Borås 6-timmars 2014

borås6h2014
Rapport från SOK Knallen om Borås 6H:

Lördagen den 8/11 var det åter dax för Nordens största 6-timmars. Det var många intressanta namn med både bland damer och herrar. Detta är tredje året som SOK Knallen arrangerar detta lopp och i år hade vi för första gången nästan inte en droppe regn under 6-timmars. Förutsättningar var med andra ord perfekta med lite vind och snabb bana.

Det visade sig rätt tidigt i loppet att i damklassen skulle det handla mest om Annika Nilrud som är en erkänd duktig ultralöpare, men som faktiskt innan detta loppet inte hade ett resultat i ett 6-timmarslopp. Hon passade även på att sätta nytt banrekord med 71096 m. Tvåan i loppet Anna Endera hamnade med en grym avslutning på 68907 m. Trea blev Åsa Ericsson på 66330 m.

Herrklassen skulle bli väldigt jämn mellan tvåan och trean åt segraren fanns det inget att göra. Jimmy Jacobsson från Falkenberg var i en klass för sig han slutade på 81143 m, även det banrekord för herrar och toppresultat i sammanhanget. Tvåa blev Niclas Gunne på 77081 m och tredje platsen knep Karl Rönnby från Enhörna på 76387 m.