Frida Södermark tänker fixa pb i Qatar

Frida Södermark på SUM 2014
Frida Södermark på SUM 2014

– Qatar blir kul!
Frida Södermark har haft en rolig höst och satt personbästa på flera olika distanser. Nu ser hon fram mot att träffa alla snabba kompisar från olika länder på VM i Qatar. Och att få representera Sverige.
– Att spinga i blågult blir coolt.

Träningsupplägget har styrts mycket av resor och sociala saker i livet, men det har funnits en grov veckoplan som liknar månaderna innan Comrades och Ultravasan.
– Formen är god.

Planen för loppet är självklart personbästa och hon tycker det skulle vara roligt att springa på 7:45 om allt går som det är tänkt.
– Det här är egentligen första gången jag har sprungit 100 km väl förberedd. Jag kommer att gå ut i det tempo jag behöver för att klara målsättningen, eventuellt lite snabbare för att ha lite marginal.

Frida Södermark har inte kört någon specifik värmeträning inför Doha, utan förlitar sig på träningen som skett under den varma sommaren och hösten. Formen är som sagt bra och hon säger också att allt känns bra mentalt.
– Det tuffaste kommer att vara att få i sig rätt energi under loppet.

Framöver har Frida Södermark en hel del tävlingar i sikte. Bland annat Stockholm Marathon, Spartathlon, Stockholm Ultra…
– Jag gillar att tävla, det är bästa träningen. Jag vill springa på fina platser och i spännande länder.

 

Vilka blir dina VM-skor?
– Salming Speed