Strålande resultat i Bislett

Laila Öjefelt, Maria Jansson och Åsa Hällstorp (foto: Olav Engen)
Laila Öjefelt, Maria Jansson och Åsa Hällstorp (foto: Olav Engen)

 

Sverige tog en trippel djupt där under Bislett! Maria Jansson från Team Ultrasweden klämde till med ett grymt pers (tidigare 211738m) och totalseger i tävlingen med 228432 m. Det är tredje bästa svenska någonsin!

Laila Öjefel (Borlänge LK) knep silverbucklan då hon vräkte in nytt personbästa (tidigare 202613m) med 213575 m. Åsa Hällstorp (Varbergs GIF) klättrade genom startfältet hela dygnet och tog till sist bronset med fina 209315 m.

Det blev även svenskt i topp på herrsidan genom Jesper Fägersten (Uddevalla SK) efter ett mycket jämnt och stabilt lopp där han kontinuerligt klättrade i resultatlistan. Även Jesper tog ett nytt personbästa (tidigare 216035m) och gjorde grymma 219724 m. Två blev Antonio Tallarita (ITA) och trea Harald Sverdrup-Thygeson (NOR).

Vi fick in ytterligare tre svenskar i topp tio. Daniel Roxvret blev 7a med över 20 mil, Mikael Jonsson 8a och Christer Tinnerholm 9a, bägge över 19 mil.

 

En fin artikel från norska Kondis går att läsa här.