Mil, vänner och löparskor

Joakim Fagerström från Vällingby var med på KUL-helgen i Västerås. Här är hans berättelse om helgen:

KUL-helg! Foto: Carina Borén
KUL-helg! Foto: Carina Borén

Nu har jag deltagit i min första KUL-helg som ägde rum i Västerås i helgen. En fantastisk upplevelse på alla sätt och vis.

Jag anlände sent på fredag kväll och fick dela stuga med Jan-Erik, Thomas, Cecilia, Inga-Sarah och Niklas som anslöt på lördagen. Inte helt oväntat blev det mycket snack kring löpning direkt. Upplägget var traillöpning på lördagen och mer asfalt på söndagen för att tilltala alla. Dessutom kunde man dela upp sträckorna på flera olika distanser mellan 23-50 km per dag. Mitt mål var att köra 50 km båda dagarna även om jag kände mig lite svag i kroppen efter veckan som gått.

Lördag:
Efter en inledande gemensam löpning delade vi naturligt upp oss i olika grupper.
Vi fick återuppleva många en del av BRR-banan längs med Svartån och sen in i skogen. Vid 40 km väntade en överraskning vid Anundshög, en extra fikakontroll med glögg! De sista fem kilometrerna var tunga, det känns alltid jobbigt med asfalt efter så mycket stig. Fredrik var en stark ledstjärna i slutet och spurtade ordentligt.

På kvällen fick vi en fantastisk föreläsning av Niklas om hans äventyr på Kungsleden på 10 dagar. Mycket inspirerande och massor av fina bilder. Det är det jag gillar mest med löpning att man kan kombinera det med ett äventyr och en naturupplevelse. Det är något visst med att vara ute ensam i naturen länge.

Söndag:
Jag var lite orolig redan på lördag kväll hur det skulle bli att springa på söndagen. Visst har jag sprungit B2B innan men inte de här mängderna.
Vid första kontrollen runt 15 km hängde jag på Marie och Carina och de hade en bra strategi som jag hakade på. Först sprang vi 5 km och gick 500 m men gick sen över till 2 km löpning och 500 m gång. Det var perfekt för mig. Söndagens runda slutade på 34 km så jag fick ihop 9 mil för helgen. Jag är också oerhört nöjd med att jag klarade 34 km på söndagen, det var mest mentalt.

Jag lärde mig oerhört mycket under hela helgen genom att bara lyssna och jag lämnade Västerås med ett stort gäng nya löparkompisar. Tack alla för fin löpning och gemenskap hela helgen. Det var roligt att höra om alla era planer och drömmar inför nästa år. Jag blev imponerad flera gånger under helgen av alla erfarna ultralöpare som delade med sig av sina erfarenheter. Jag fick med mig många tips och tankar inför mitt första TEC 100 i april. Jag kommer verkligen att sakna er på långpassen på veckorna som kommer.

Joakim Fagerström

En kommentar

Kommentarer är stängda.