Sandsjöbackas trailtrippeldrottning

I helgen trampade åtskilliga löpare omkring i leran när Sandsjöbacka Trail gick.

Susanna Isegran
Susanna Isegran

Susanna Isegran kom trea på den långa distansen (82 km) och var den enda kvinna som gjorde Sandsjöbackas ultratrippel (26+44+82). Hon, Fredric Sonesson och Fredrik Reinhold sprang ihop hela helgen och fixade alla de 152 km som trippeln innebar.

Fredagen startade med 26 km reflexbana  i ett mörkt Billdal och slutade i Slottsskogsvallen där alla lopp gick i mål.
– Riktigt häftigt mörkerlopp i rejält teknisk och lerig trail. Riktigt kul!

Dag två började redan 7:30 och det blev bara ca fem timmars sömn för gänget, som inte var helt pigga på startlinjen.
– Det var då redan något lerigare än på fredagen eftersom vi var ca 100 som hade plöjt igenom de leriga spåren på fredagskvällen – men inget regn, perfekt löpväder. Loppet var väldigt bra ordnat, helt otrolig logistik.

Söndagen startade vid ett mycket stämningsfullt Tjolöholms slott i mörkret med marschaller vid halv sju.
– Jag vaknade jag rätt trött och seg men hade bestämt mig för att inte ens tänka utan bara åka till start. Sedan sprang vi med pannlampor i ett par timmar längs Hallandsterrängen, kom fram till Fjärås bräcka och kyrkan när det ljusnade.

Susanna, Fredrik och Fredrik.
Susanna, Fredrik och Fredrik.

Loppet gick genom Sandsjöbacka och Änggården där det  nu hade passerat 600-700 löpare i leran – och det var helt enkelt olöpbart på många ställen.
– Vi var ändå ganska redo att gå en del vid det laget. De sista fem timmarna var det pannlampa igen så vi tog det extra lugnt för att inte göra oss illa när vi varit igång så länge. Vi gick i mål på Slottsskogsvallen för tredje ggn denna helg vid 21-tiden.

– Det var en helt fantastisk upplevelse, så klart jättejobbigt – men klart galet häftigt att ha genomfört det! Trodde inte det skulle gå förrän vi nått Änggården och bara hade sju km kvar, då hade jag kunnat krypa i mål.

Susanna är en 44-årig tvåbarnsmor som alltid tränat, har hållt på med långdistans triathlon och sadlade om till trail och ultra för fyra år sedan. Har de senaste åren gjort tre 50 miles-lopp. Söndagens lopp blev det fjärde. Har aldrig tidigare sprungit så långt som 15 mil. 

 

Topp-3 resultat

1 Olsson, Oscar (SWE) 07:33:19
1 Kay, Sofia (SWE) 10:15:55
2 Gärdsback, Mattias (SWE) 07:54:37
2 Alsterlund, Frida (SWE) 13:27:44
3 Fredriksson, Christofer (SWE) 08:10:17
3 Isegran, Susanna (SWE) 14:35:27