Inbjudan – ultrahelg

keep-calm-because-you-re-invited-22Ultrahelg 27-28 juni.

TSM running kör ultraträningspass två dagar i rad från GIH och i samband med detta erbjuds det dessutom föreläsningar och en workshop på ultratema. Löpare som inte är medlemmar i TSM running får deltaga till ett självkostnadspris om 100 kr per dag (betalas på plats).

Lördagen 27 juni inleds i Aulan på GIH.

09.00-09.30 Svenska friidrottsförbundets kommitté för Ultralöpning (KUL) informerar om sin verksamhet.

09.30-10.40 Linus Holmsäter, vinnare av Stockholm Ultra 2014 delger sina bästa ultratips. Linus håller även en workshop med praktiska tips kring löpsteg och löpteknik för Ultralöpning.

10.45 Starta lördagens ultrapass som består av Ultraintervaller 15-20 x 1 km. Vilan är 30-60 sekunder beroende på grupp.

Intervallfarterna vi siktar på att hålla:

• Grupp 1: 4.00 min/km

• Grupp 2: 4.30 min/km

• Grupp 3: 5.00 min/km

• Grupp 4: 5.30 min/km

• Grupp 5: 6.00 min/km

Söndagen 28/6 inleds i Aulan på GIH.

08.45 Ultralöparen Johan Steene inspirerar kring Ultralöpning. Han berättar om sina erfarenheter med utdrag från några av hans fantastiska ultraäventyr.

09.30 Startar Ultralångpasset och målbilden är ett ultralångpass i våra fartgrupper på upp till 5 timmars totaltid. Grupperna springer ultrapassen på olika banor/slingor som utgår från GIH så vi kommer tillbaks till GIH under passets gång. Det kan vara allt från en 15 km runda till en 3 km runda. Ledarna anpassar efter gruppen och väderleken. Vi varje “varvning” på GIH finns möjlighet att fylla på energi och dricka och det finns även möjlighet att avsluta passet om man inte vill köra hela angivna tiden. Observera att även om vi har energi och vätska vid GIH är det bra om man har med egen dricka ut på passet, speciellt om det är varmt.

Fartgrupper

​• Grupp 1: 5.00 i löpfart

• Grupp 2: 5.30 i löpfart

• Grupp 3: 6.00 i löpfart

• Grupp 4: 6.30 i löpfart

• Grupp 5: 7.00 i löpfart

 

Ultrapassen utgår från GIH som ligger på höjden bakom Stockholms Stadion. Adressen är Lidingövägen 1. Omklädningsrummen öppnar klockan 08.15 och det går bra att ha kvar grejer på GIH under passet. Vi kommer låsa men ansvarar inte för värdesaker. Innan träningstart har vi en samling på gräsplanen framför GIH och där vi delar upp oss i grupper.