Dragon’s Back Race

150701d5_aa

Sent omsider kommer en liten uppdatering även här angående Dragon’s back race, där flera svenskar deltog. Här kommer länken till en lååång loppberättelse med fantastiska bilder från Niklas Holmström och Kerstin Rosenqvist.

Ett minimalt smakprov av en fångande berättelse, klicka på texten för att läsa vidare:

Nu när det är vi mot vädret, istället för vi mot tävlingen, glömmer vi bort tröttheten. Det positiva med vädret är att vi hela tidens springer. Inte fastna på fjället och bli nedkyld. Vi har max trettio meters sikt och över två mil i obanad terräng framför oss. Vi ska hålla höjd ett tag innan vi droppar genom en sänka till nästa kontroll och jag tar ut någon sorts kompassriktning. […] Det är vansinnigt dålig sikt och regnet smattrar på när vi tar oss ner på skrå i nästa sänka.