Tre röster två veckor efter TEC, Mia Thomson – del 2(3).

Vad är grejen med TEC? Vad är det som gör det så trevligt? Och vad har hon i pannkakorna? Möt matansvariga Mia Thomsen som ser till att alla tävlande tas om hand på bästa sätt men som även ser till att de kommer ut på spåret igen. 
Mia Thomsen på TEC 2016. Foto: Daniel Becker.
Mia Thomsen på TEC 2016. Foto: Daniel Becker.

Vad äter folk mest under TEC?
Blåbärssoppa, smörgåsar, smågodis går mest. Nästan allt vi köpte in gick åt. Även pasta, potatismos, köttbullar och korv.

Vad bjöd ni på?
Det traditionella på bordet, godis, chips, coca cola, smörgåsar och saltgurka. Sedan varm mat i form av hamburgare, pizza och våfflor på natten. Dryck: Blåbärsoppa, buljong, kaffe, vatten, sportdryck och perpetuem. Och kaffe förstås.
Hur många var ni bakom matbordet?
Vi var 2-5 personer i tjänst hela tiden från klockan 8.00 på lördagsmorgonen till 17.00 på söndag eftermiddag.
En av de tävlade tackade efteråt på sin facebook för dina fantastiska pannkakor – vad är hemligheten? 
Jag ordnade pannkakor till en av mina adepter – extra många ekologiska ägg och vaniljpulver är hemligheten.
Hur gör du för att få folk ut igen på banan?
Jag försöker först få i personen energi, för det är oftast energibristen som ger dåliga tankar, sedan hjälper jag till att bryta den dåliga tankesnurran och får dem att fokusera på annat. Funkar alltid.
Vad har du lärt dig genom åren som matansvarig?
Att med energi kommer alla ett varv till. Och alla som hjälper till som funktionärer är helt fantastiska – vi har alla samma mål – att se till att hålla löparna på banan med pepp, underhållning och energi.
Vad var ditt starkaste minne från i år?
När min adept Kim van 50 miles för damer. Stort för henne och stort för mig.  Sedan var jag extra känslig när jag fick pejsa tredjeplatskillen David Rydstedt. Tvåhundramajlsarna ska vi inte tala om! 
Jag känner även att matkontrollen flyter bättre och bättre för varje år – den är fantastisk.
Vad är grejen med TEC?
TEC har en fantastisk förening med bra planering, fantastiska funktionärer, testlöpningar av banan och löparna är så himla härliga. Varvbanan gör att man lär känna löparna. Banan är varierad och folk som bor i områdena är ute och hejar och bjuder på energi.
Arrangörerna Jonas Wängberg och David Sundvall håller informationsmöte strax före start. Mia Thomsen i bakgrunden. Foto: Daniel Becker.
Arrangörerna Jonas Wängberg och David Sundvall håller informationsmöte strax före start. Mia Thomsen i bakgrunden. Foto: Daniel Becker.
FAKTA
Ultraöparen och löpcoachen Mia Thomsen bloggar under namnet Marathon Mia. Hennes egen version av TEC-dagarna hittar du här.
I sommar springer hon Trans Pyrenéerna – ett äventyr på 898 km och 55.000+ höjdmeter.