Revanschsuget som gav seger

För två år sedan startade Sandra Lundqvist i det Grekiska loppet Olympian Race, som mäter 180 km, men blev tvungen att bryta på grund av en stressfraktur i höften. I år var det dags att ta revansch och springa hela vägen in i mål. Det gick strålande bra och Sandra sprang in som segrare i damklassen på tiden 23:28:01 och blev totalt sexa i tävlingen. Även om löpningen gick strålande var vädret långt därifrån. Låt oss höra med segrarinnan om upplevelsen så här dagen efter!

Grattis till segern Sandra! Vilken fantastisk insats! Hur känns kroppen idag? 

Tack, det känns väldigt bra. 

Hur gick dina tankar innan loppet?

Plan A var att komma i mål. Plan B var att komma i mål på under 24h. Jag kände mig stark så det skulle kunna gå tänkte jag. 

 Hur laddar du för lopp utomlands?

Jag gör som vanligt före lopp, som att sova, äta och dricka ordentligt. Och försöka hålla mig frisk. 

Att tävla i Grekland är väl en solig upplevelse?

Det kan man tro. Men vädret det här dygnet erbjöd både regn, hagel, åska och sol. Det var lite läskigt där på 1300 möh när himlen blir vit och det blixtrar och dundrar runt om. 

Hur påverkade vädret ditt mål, humör och kropp?

Jag tyckte det var helt ok, jag tyckte bara åskan var läskig. 

Beskriv känslan att bryta det blå bandet på mållinjen och vara första kvinna i mål.

Jättekul verkligen! Jag fick till både plan A och plan B. Jag är jättenöjd!

Intervjuad av Maria Thomsen för ultradistans.se.