Sveriges längsta julbord i Växjö

Personliga rekords tävling kallas även Sveriges längsta julbord. Tävlingen går av stapeln i Tipshallen i Växjö strax före jul Banan är 377 meter lång. Deltagarna erbjuds att springa runt i 6, 12 eller 24 timmar. Totalt deltog 155 personer.

Längst på 24 timmar kom Lisa Amundsson och Ivan Bretan.

Grattis till vinsten! Är du nöjd med loppet?
Ivan: Ja, jag är nöjd med loppet även om det inte var helt perfekt. Normalt brukar jag börja långsammare, men den här gången stressade jag lite för mycket de första 12 timmarna.
Lisa: Jag är ganska nöjd, ett väldigt trevligt lopp

Ett pers på 24H blev det också för dig Ivan om jag förstått det rätt. Hade du det som mål?
Ivan: Ja det blev pers med 225 km, upp 5 från Esbo i februari. Nästa gång tänkte jag knapra 5 till!
Lisa: För mig blev det inget personligt rekord denna gången. Jag hade det som mål med det räckte inte hela vägen. Jag hade behövt support känner jag så här efteråt för att klara det. Publiken och Christer med team supportade väldigt bra, de var underbara.

Loppet sägs vara Sveriges längsta julbord. Är det lite julstämning runt banan?

Ivan: Loppet är välarrangerat och familjärt, men någon direkt julstämning kände jag inte.
Lisa: Det var underbar julmusik som spred sig i hallen där det även serverades ris ‘a la malta samt mycket annat smått och gott

Vad är den bästa återhämtningen för dig?
Ivan: Bästa återhämtningen för mig är mycket långsam och kravlös joggning eller gång.
Lisa: Återhämtningen är promenader, yoga och lätt jogg. Att bara känna efter vad kroppen och knoppen vill.

Samtliga resultat finns här