Dubbla rekord i Trosa Ultra Backyard

I helgen arrangerades Trosa Backyard Ultra, TUB av Stockholms Långdistansklubb SLDK för första gången.
Backyard Ultra kommer från USA och genomförs på en 6.706 m långa slinga. Slingan löps en gång per timme och löparna springer så många varv man vill och orkar. Kravet är att löparna måste avklara varvet på mindre än 60 minuter.
Loppet pågår sen tills bara en löpare återstår.

Det blev rekord på både herr- och damsidan. På damsidan slog Nina Eibring rekord med flest antal löpta varv, nämligen 31 varv vilket blir 207 km.
På herrsidan slog Richard Andersson rekord med flest antal löpta varv på en svensk Backyard Ultra. Johan Steene innehar rekordet som slogs på Big Dog Backyard Ultra i USA på 49 varv vilket ger 328 km.

Vädret i Trosa bjöd på hård vind men uppehåll och under natten klarnade himlen upp och söndagen bjöd på strålande sol. Många löpare slog sina distansrekord och den sociala biten i dessa tävlingar en sak som lockar många.
Taktiken bland deltagarna var olika. Några sprang hela slingan och fick därmed längre tid i vila i varvningsområdet, medan andra blandade upp löpningen med gång så tiden i depån blev kortare.

Fullständiga resultat