KUL’s styrelse del 6 – Carina

Här fortsätter vår serie som presenterar styrelsen i Ultradistans. I kommittén sitter nio ledamöter, näst på tur är  Carina Borén.

Carina började träna löpning 2007 och fann ganska snart vägen mot ultralöpning. Hon har sprungit ett antal längre ultror och har även testat på att springa ett par bergsultror. Springer hellre i otillgänglig terräng i dåligt väder än på en solig tidsultra på rundbana.

 

Vilken är din roll i styrelsen?
Jag är ledamot och jobbar tillsammans med Mats med den tekniska delen av Ultradistans hemsida. Jag ansvarar också för tävlingskalendern.

Varför vill du var delaktig i styrelsen?
Jag tycker så oerhört mycket om ultralöpningen och den gemenskap den ger och vill gärna vara med att sprida en ultralöpning är till för alla oavsett nivå. Att också vara med att jobba för en ren idrott tycker jag är viktigt.

Hur tycker du att svensk ultralöpning har utvecklats de senaste åren?
Jag ser både spets och bredd och tror att spetsen kommer från bredden. Vi har fantastiska ultralöpare och det är kul att se att all typ av ultra växer.

På vilket sätt behövs KUL?
KUL behövs för att fortsätta sprida ultradistanslöpningen. Den allt bättre samarbetet med friidrottsförbundet är också en viktig del i det.

Hur ser svensk ultralöpning ut om ett par år?
Jag tycker den ser fantastiskt bra ut! Framgångarna har kommit på alla distanser inom ultralöpningen och inom de flesta discipliner.