Bernt springer hem från Norge

Bernt Hedlund har tidigare gjort långa löpningar med sin löparvagn. Just nu är han på väg hem till Stockholm från Norge. Det betyder att 100 mil ska göras men någon detaljplanering av antal km per dag och vägval, finns inte. Bernt försöker välja rutt med så lite trafik som möjligt och där det är möjligt att köra med vagnen.
Rallarvägen över Hardangervidda var en väg som skulle vara med i planeringen då den är väldigt fin och bilfri. Vädret visade sig dessutom från sin bästa sida och norsk TV gjorde en intervju.

Bernt drar alltså med sin egen packning i sin vagn. Vagnen är en Baby Jogger, en likadan som Kristina Paltén använde under sin löpning genom Iran. Vagnen har Bernt fått av Björn Sunesson som använde den under en löpning över USA 2007.

– Det här är mitt tredje äventyr med vagnen. Det första var c2c Södertörn, Södertälje till Dalarö 8 mil, bara en dag. Det andra var c2c Sweden. Göteborg -Oskarshamn -Visby -Herrvik. 45 mil, 9 dagar.

Under resans gång bor han i hytter, hotell, motell, vandrarhem, fjällstationer och även i sitt tält.

– Jag kallar löpningen Coast to Coast Scandinavia. Från Bryggen, Bergen till Slottet Stockholm, Nordsjöns kust till Östersjöns kust.

Bernt räknar att vara framme i Stockholm om ca 2 veckor.

Starten vid Bryggan i Bergen.

Text: Sandra Lundqvist
Foto: Bernt Hedlund