Råda Ultra Natt

IMG_2836 (Small)
Foto: Niklas Larsson

För tredje året så genomfördes Råda Ultra Natt i ett nästan perfekt försommarväder. Cirka 90 löpare antog utmaningen att springa varvbanan som mäter 1140,4 m högst uppe vid Råda Vy, med en magnifik utsikt över Vänern och ända bort till Kinnekulle. Loppet inleddes med att gemensamt sjunga ”Du gamla, du fria”, då tävlingen i år gick på nationaldagen.

Många duktiga löpare satte fart då startskottet gick, extra fort sprang de som ingick i något av de sju lagen som hade anmält sig. Om utmaningen att springa själv kändes för tuff så kunde man istället delta i lag om max sex personer vilka turas om. Bästa lag blev norenmx.com som fick ihop 84038,0 m.

Men de snabbaste singellöparna låg inte så långt efter. Ganska snart utmärkte sig några löpare som visade fina dagsformer. Vinnare i herrklassen blev klubbens hemmalöpare Markus Carlsson, LVSK, som tuffade på i en mycket jämn fart och samlade ihop hela 72725,3 m. Andra herre blev Fredrik Engdahl, Ryssbergets IK som fick ihop 68376,1 m. Tredje man blev erfarne Christer Svensson, Växjö AIS som hamnade på 64953,2 m. Bland damerna så sprang Helena Sandin, LK TV88 helt strålande ihop 63068,2 m och Isabella Rens fick till 59301,0 m medan Sofia Kay hamnade på 56160,0 m.

Banan som verkar flack vid kortare sträckor har några mindre höjdskillnader som tar ut sin rätt efter några timmars löpning. Lite regn föll några timmar in i loppet och vinden tilltog en stund, men ganska snart mojnade det och den sköna försommarkvällen fortsatte.

Efter loppet bjöds löparna på gulaschsoppa och smörgås på Rådåsgården innan prisutdelningen hölls.  Ett 30-tal funktionärer gjorde ett strålande jobb. Med den fina responsen från löparna så finns det chans att Råda Ultra Natt springs även i början av juni 2015.

/Helen Sandberg, tävlingsledare

 

Kompletta resultat återfinns  via denna länk.