En guldbiljett till Tobbe

“Last man standing”, den sista löparen som blir kvar på banan.
I helgen avgjordes Östmarka Backyard Ultra i Norge och kvar som sista löpare och vinnare stod Torbjörn Gyllebring efter totalt 33 timmar. Som vinst fick han en golden ticket till Big Dog Backyard ultra i Tennessee, originalet av Backyards.

Jag var där för att hämta en guldbiljett, jag brukar inte ha prestationsmål men den här gången ville jag verkligen vinna, berättar Torbjörn.

Tobbe med sin guldbiljet. Foto: Anita Kråkmo

Det är med råge det tuffaste Backyard spåret jag sett.
Banan var fantastiskt vacker men riktigt tuff med runt 150 höjdmeter per varv på mestadels stigar och elljusspår. Underlaget var blött med snömos och is, och det var riktigt spårigt och geggigt bitvis.

Även i Danmark arrangerades ett Backyard i helgen, The Great Dane Backyard Ultra. Där var även självaste upphovsmannen, Mr Gary Cantrell, i ultrasammanhang kallad Lazarus Lake på besök. Vinnaren av guldbiljetten där blev danska Leon Skriver Hansen med 27 timmar.

Starten för Big Dog Backyard ultra går i Tennessee den 19 oktober.

Läs mer om Backyard Ultra här

Resultat Östmarka Backyard Ultra

Text: Sandra Lundqvist
Foto: Anita Kråkmo/Torbjörn Gyllebring

reddit