Framgångar

Växjö

PRT, Personliga rekordens tävling avgjordes på en 373 meter lång bana inomhus i Tipshallen.
I 6h-klassen segrade Emelie Lindgren, som tagit VM-guld i 24h OCR, på 68,423 km.
Kristoffer Loo vann herrklassen på 72,425 km.

12h-klassen vanns av debuterande Lina Karlsson på 128,692 km.
Bland herrarna sprang Mathias Malviker Wellermark längst med 130,181 km

Martin Scharp fick äntligen visa sin styrka på 24h när han efter ett par försök kom upp över 240 km. Slutsträckan blev 247,898 km vilket placerar honom på sjätte plats av svenska herrar. Sebastian Pokorny gjorde en stark debut på 24h med 212,088 km och kom på andra plats.

Damklassen vanns av Petra Hurtig som klev över 200-strecket och slutade på 203,317 km på sin första 24h. Tvåa blev Eva Berg på 177,884 km.

Slutresultat PRT Växjö

Barcelona

I Barcelona avgjordes också ett tidslopp där svenska tjejer visade styrka.

Petra Skiöld Alricsson vann 6h och kom fyra totalt med 78,14 km. Petra sprang 77,708 km i Danmark i september och putsade alltså sitt pers lite ytterligare. Detta är den tredje bästa svenska distansen på 6h för damer.

Petra Skiöld Alricsson Foto: Privat

12h-klassen vanns av Krisztina Ruscsák med 137,69 km vilket är det längsta en svensk tjej sprungit på 12h. Krisztina kom även trea totalt i loppet.
Tvåa bland damerna kom Therese Fredriksson med 128,82 vilket är en topp 3 av svenska tjejer på 12h och placerar Therese precis framför Lina Karlsson med sitt fina resultat från Växjö.

Samtliga resultat Barcelona

Blåfrusen

Blå leden är drygt 35 km och går mellan Domarudden och Waxholm. Blåfrusen Ultramarathon är loppet som går tur och retur på Blå Leden. I år utmanades löparna med en extra blöt och geggig bana och regn större delen av dagen.

Mikael Hedman och Sussi Lorinder var snabbast på banans drygt 70 km.