Ultralandslagsgruppen

KUL’s landslagsgrupp höll sitt läger på Bosön under helgen. Löparna samlades under fredagen till en gemensam middag med efterföljande välkomstsnack och mingel. Därefter erbjöds en tur på Lidingös reflexbana i skogen samt en asfaltstur.

Lördagen startade med en morgonjogg följt av ett föredrag av Magnus Bergström som är legitimerad naprapat med över 20 års erfarenhet. Löparna fick några bra övningar att utföra regelbundet och andra matnyttiga tips.

Efter lunchen delades gruppen upp i mindre löpgrupper efter önskemål om fart och längd på eftermiddagens långpass. Många sprang in mot stan för lite sightseeing medan några samlade höjdmetrar i Lidingös slalombacke.

Efter middagen avhandlades årsmötet för föreningen Ultradistans.se
Resten av kvällen spenderades tillsammans i Bosöns soffor med massa löparsnack och skratt.

Sista dagen på lägret, söndagen, var hela förmiddagen avsatt för löpning och nu gav sig många på Lidingöloppets bana som går förbi några hundra meter från Bosön.

Efter lunch föreläste Mikael Flockhart, forskare på GIH om vad som sker i kroppen vid uthållighetsträning. Därefter avslutades helgen med fika.

Vad som krävs för att kvala in i gruppen kan du läsa här.

Text: Sandra Lundqvist