Tjörnarparen

Mellan Hässleholm och Höör ligger det lilla samhället Tjörnarp. I lördags samlades 361 löpare för att delta i Tjörnarparen, ett arrangemang som lockade med 50 km, 100 km, 50 miles och 100 miles där 7 olika nationer var representerade.
Flera av distanserna fick nya banrekord av både herrar och damer.

Kl 9.00 släpptes löparna iväg på den fina banan som skulle ta dom 1 eller 2 varv, beroende på slutdistans.
Banan bjöd på lera, vackra bokskogar, fina utsikter, obanad terräng och gröna skogar. Vätskestationerna var välfyllda och funktionärerna gjorde sitt yttersta för att löparna skulle trivas.

50 km
Aaron Dorn från Tyskland var snabbaste herre med tiden 3:51:59 med Sofia Byhlinder var snabbaste dam på tiden 4:35:46

100 km
30 löpare stod på startlinjen för att springa 2 varv på den 50 km långa banan. Laura Hulgaard var snabbast av damerna på 12:09:17. Snabbaste herre blev Joacim Martinsson med 10:14:53.

50 miles
50 miles klassen samlade hela 90 löpare. Av dessa var Frida Christiansson snabbaste dam på 8:39:44 vilket är nytt banrekord. Herrklassen vanns av Peder Enoksson på 7:17:49.

100 miles
20 löpare tog sig an den längsta distansen. Marco Gubert från Italien ledde från start till mål och sluttiden resulterade i vinst och ett nytt banrekord som lyder 19:13:11.
Andra löpare i mål var snabbaste dam, Sandra Lundqvist. Sluttiden var 20:39:13 också det ett nytt banrekord.