Stark debut av Therese

Svenska tjejer i topp i Finland

Therese Fredriksson gjorde sin debut på 24h i finska Esbo i helgen. En debut där hon klarade den indikativa kvalgränsen för EM i höst, 215 km. Therese vann damklassen med 222.558 km och kom fyra totalt.

Stort GRATTIS, hur mår du idag?
Tack, det är ganska stelt idag och jädrar vilka svullna ben och fötter. Blåsorna på fötterna skojar man inte heller bort. Men annars är jag galet stolt över mig själv som kämpade mentalt för att orka stå emot smärta och trötthet

Petra Hurtig kom tvåa med 214,718 km. Svenska tjejer i topp alltså!

Bästa svenska herre blev Peter Glans som passerade 209,988 km vilket gav honom en femteplats.

Flera andra svenskar var på plats och gjorde fina pers och resultat.

Samtliga resultat

Frida snabbast i vinden

I holländska Steenwijk arrangerades ett 100 km-lopp på lördagen. En löparbana på 400 meter och 250 varv skulle springas. Frida Södermark var på plats för att springa under 8:05 timmar vilket är kvalgränsen för VM i 100 km i Winschoten, Nederländerna den 12 september.  Det var plan B, plan A var pers.

Men vädret utmanade löparna rejält med mycket hård vind, regn och stundvis även hagel. Trots de tuffa förhållandena vann Frida loppet på tiden 8:19. Hon var dessutom snabbast av alla, både män och kvinnor.

Foto: Baan Ultra/Spiekerfotografie.nl

Här är Fridas egna ord om loppet.

Text: Sandra Lundqvist