IAU 6h Nordic Challenge

Den 3 oktober arrangeras IAU Nordic Challenge i 6h. Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna och Danmark kommer att göra upp individuellt och i lag om vem som kan springa längst på 6 timmar. Ett lopp som från början skulle arrangerats i april.

Banan är en kontrollmätt bara på 2221 meter fint grus där vätskekontroll passeras vid varje varvning.

Det finns ingen begränsning hur många löpare som kan anmäla sig från varje nation men det är de tre bästa resultaten som räknas samman till laget. Det finns heller inget kvalificeringskrav för att delta, alla är välkomna att anmäla sig, men arrangören rekommenderar att kvinnor ska ha gjort 60 km och män 70 km på 6h.

Löparna rekommenderas att springa i sin nations färger men det är inget krav.

En klass för 24h finns också som är danska mästerskap men har även en öppen klass.

Anmäl dig här

Text: Sandra Lundqvist
Bild från arrangören med banans sträckning