Fem varv i Ursvik

Ursvik Ultra är en av Sveriges äldsta ultralopp med sin start 2000. Banan går längs extremspåret på Ursvik som mäter 15 km och fem varv ska avklaras, dvs 75 km. Även kortare klass på 45 km, tre varv och 15 km, ett varv erbjuds.

Spåret är relativt kuperat och består av en blandning av elljusspår, större och mindre stigar. Varje varv innehar 320 höjdmeter.

Starten sker kl 15.00 för den längsta klassen vilket gör att det flesta varven kommer ske i mörker, men banan är markerad med reflexer och lätt att hitta. Årets upplaga blev lite kylig med temperaturer från -3 till -7 Detta gjorde underlaget väldigt hårt mot slutet.

Antalet anmälda var rekordstort med 233 st, men bara hälften genomförde. Loppet hade även fler DNS än tidigare, särskilt i de kortare klasserna (vilket kan ha orsak i Coronaläget).

Stämningen var ovanligt god och hög (kanske pga Corona-tristessen i samhället i övrigt). Alla respekterar regler som satts upp, berättar Allan Everum från Ursvik Ultraarrangemanget.

Snabbaste herr resp dam var Mikael Sandberg från LK Nyköping Runners och Gunilla Axelsson från Uppsala LK.

Jan-Erik Ramström, en av löparna i 75 km klassen;

Ett jättefint ordnat lopp. Stort startområde och spridda starter gjorde att arrangörerna vågade arrangera loppet i Coronatider, på ett bra och säkert sätt.

Alla löpare som deltar i 75km klassen har möjligheten att erhålla det fina priset Råskinnet.  Råskinnet Ultra erhåller den som gör flest antal varv, det är tillåtet att gå ut på ett nytt varv ända tills repet dras kl 23.30. Under årets lopp var det ingen som gick ut på ett sjätte varv.

Råskinnet Hjälte erhålls av den person som tillbringar längst tid på banan oavsett antal varv.  Råskinnet Ultra gick till Pernilla Otto som vann det fina priset från Mila Design Pannlampor, en superbra Orion pannlampa.

Pernilla Otto, Råskinnet Hjälte

Ett event med hjärna och hjärta på rätt plats, Ann-Sofie Forsmark deltagare i 45 km klassen.