Vi vet att det vänder men det kan vara svårt att tro det just nu

Lisa Amundsson är en ultralöpare många av oss sett på dem riktigt långa och svåra loppen. Hon ger ett glatt intryck och det får man ju säga verkar stämma. Hon är gladast över ett lopp som slutade med DNF.
Hej Lisa. Hur går det för dig med löpning i dessa tider? Är du påverkad?
Löpningen går bra. Eftersom så många lopp har blivit inställda har jag lärt mig äntligen att jag kan springa långt här på Syd-Koster. Tidigare åkte jag iväg på lopp för att få till ett långpass, visst saknar jag loppen och att träffa andra löpare, funktionärer ja alla runt ett lopp och arrangemang. Den glädjen! Men det finns virtuella lopp vilket är en väldigt bra lösning till att bli motiverad för att fortsätta springa och tävla.

Finns det nåt icke virtuellt lopp du är anmäld till som inte är inställt?
Älvdalen Backyard Ultra den 13 juni och Lurs Backyard Ultra 11 juli. Älvdalen är väl i riskzonen.

Hur håller du motivationen uppe när man inte riktigt vet hur tävlingssäsongen blir?
Jag tränar på som vanligt och följer mitt schema. Jag mår bra av att röra på mig

Har du lagt upp ett schema själv?
Nej schema gör min coach Mia Thomsen- ”Marathonmia.”

Mia! Vad roligt. Hur länge har hon coachat dig?
Jag läste en artikel i vår lokala dagstidning. 1 mars 2011 skrev jag till henne om hon ville hjälpa mig att klara Jubileumsmarathon i Stockholm 2012 och på den vägen är det. Vi har sprungit lopp ihop, hon har supportat mig på lopp mm.

Vad roligt. Låter som en lång relation! Vad är ditt allra bästa minne av ett ultralopp?
Absolut Big’s Backyard Ultra i TN USA oktober 2019. Tänk att få vara med på detta lopp och vara den äldste som har sprungit detta lopp

Är du den äldsta som sprungit det loppet?
Ja 59 år!

Starkt! Hur gick det?
24h 100 miles tuff dagbana och trail. Jag är absolut ingen traillöpare är nöjd om man kan vara det när man DNF.

Det kan man! Det är ju ditt bästa lopp! Vilket är ditt sämsta minne?
När magen rasade i Trosa förra året blev bara 12 h.

12 h är bra kämpat! Tror du att du fortfarande springer ultralopp om 10 år?
Absolut då är jag bara 70 å haha! Skämt åsido, detta är en så underbar sport så det kan man hålla på med länge.

Helt fantastisk inställning! Jag tror många har det tufft nu. Både med löpning och typ….allt annat. Har du nåt sista värmande tips till våra läsare?
Förstår att många har det tufft i dessa tider. Vi vet att det vänder men kan vara svårt att tro det just nu. Ta hand om varandra. Kan ni inte mötas fysiskt finns det många digitala sätt.

Text: Linda Mpili