SM 100 km 2020 ställs in

Tävlingsledaren Mattias Bramstång låter meddela att SM 100 km 2020 ställs in.
 
 
Vi har sedan det blev klart med SM-veckan i Halmstad haft en ambition att genomföra ett SM på 100km som attraherar både elit och motionärer. Vi hade viljan att göra vårt bästa för att skapa ett välarrangerat lopp. Sedan slogs förberedelserna sönder av covid-19. Trots att SM-veckan ställde in så hade vi ambitionerna att genomföra SM enskilt för vi ser värdet i det. Vi hoppades på en utveckling som skulle möjliggöra en tävling i vår storlek.
 
Senaste veckan har regeringen delgivit nya rekommendationer för sommaren och vi tagit fram rimliga förhållningsregler för att möta dem. Det är utmanande att få till startområde, mat- och vätskestationer samt hygienutrymmen så det fungerar med både löpare och funktionärer. Efter ett möte med Polismyndigheten så är det tydligt att vi även har ansvaret att presentera hur vi säkerställer att det inte samlas fler än 50 personer som innebär ett brott mot ordningslagen.
 
Hur vi än anpassar oss till begränsningarna så står det klart för oss arrangörer att genomförandet inte harmoniserar med regeringens avsikter i frågan. Oavsett det handlar om restid, samling av folk, social distansering och risken att någon bär på smittan. Vi har kommit till slutsatsen att det enda rätta är att ställa in årets SM. Vi hoppas däremot att löpare springer vår tävlingsbana och ger oss feedback på den. För vi tar nya tag och siktar på ett nytt genomförande 2021!
 
//
Tävlingsledningen SM 100km
IFK Halmstad