SM 100km 2021 – anmälan är öppen

Glada nyheter från tävlingsledningen för SM 100 km.
IFK Halmstad har nu fått klartecken från förbund och Halmstad Kommun att genomföra SM100km inom ramen för SM-veckan 2021.
Mattias Bramstrång låter meddela;
Vi tar höjd för vissa friktioner i anmälan då vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet deltagare eller erbjuda en alternativ bansträckning för samtliga eller någon av klasserna. Vi är beredda vid behov att minimera vätskestationerna och istället öka möjligheterna att vara självförsörjande med visst stöd från funktionärer.
 
I värsta fall kan restriktioner för Covid-19 begränsa antalet löpare och vi kommer i så fall utgå från den ordning som anmälningar sker eller enligt de direktiv som förbundet och KUL ger oss arrangörer. Detta kan också skilja mellan klasserna då ett SM har en speciell dignitet där vi vill skapa goda möjligheter för en kamp mellan de främsta ultralöparna i landet, fortsätter Mattias.
 
Det är oroliga tider och hur tävlingsprogrammet kommer se ut under sommaren 2021 är inte förutsägbart, men en sak står klart för oss. Om vi inte redan nu planerar för tävlingar och tar de risker det medför kommer det inte bli några tävlingar 2021. IFK Halmstad väljer att lägga kraft på planering och ingå riskabla avtal för att detta ska ske. Vår önskan till er löpare är att ni anmäler er så tidigt som möjligt så vi får intresset bekräftat och konkreta planeringsförutsättningar.
 
Förbered er för tävling 4:e juli.