6h elittävling gav elitresultat

Hälle IF arrangerade under annandag påsk en 6h-tävling på Rimnersvallen i Uddevalla. Två damer och sex herrar stod på startlinjen.

Jessica Svärd och Lina Karlsson var de två kvinnor som startade och de fullföljde och levererade resultat i toppklass! Jessica slutade på 79 225 meter vilket är pers och distrikts- och klubbrekord för Hälle IF.

Jessica Svärd Foto: Benjanmin Åberg

Lina Karlssons 77 365 meter var också det ett pers, endast två veckor efter hennes fina resultat på 76 500 meter i IAU Virtual 6H Global Solidarity Weekend.

Herrklassen vanns av Mattias Wellermark på 79 796 meter före Oscar Sjölander på 77 120 meter.

Arrangemanget var lyckat trots att de yttre förutsättningarna inte var optimala. Blåsten påverkade nog löparna en del men den växlade lite. Ett enkelt och familjärt arrangemang, berättar Benjamin Åberg från arrangerande Hälle IF.

Då det endast är tillåtet att hålla tävlingar för elit krävs tillstånd av Svenska Friidrottsförbundet. Fungerade det bra att söka tillstånd?
Det finns inga framtagna ”elitgränser” för Ultra ännu vilket gjorde att jag i första rundan fick söka dispens för varje enskild löpare. Men de som t.ex bara sprungit ultratrail tidigare är svåra att värdera då de inte har resultat på t.ex 6 timmars eller 100km på ”snabbare” banor. Det hela slutade med att förbundet ringde upp mig med 6 timmar kvar och sa att vi fick dispens att köra hela loppet då det bara var 8 startande och att det fanns för lite tid kvar för dem att sätta klart gränser osv.

Samtliga restultat

Text: Sandra Lundqvist