Senaste svensken över drömgränsen på 24h

I helgen tog sig Emir Halalkic in på topp 10-listan i Sverige genom tiderna på 24h löpning med sina fantastiska 243,773km. 

Han klarade vad som är drömgränsen för många som är 240km. 

Emirs egna ord om helgen:

24 hrs in Sittard Sittard, staden i södra Nederländerna är kanske inte känd för svensken i gemen, men 19-20/3 var Ivan Bretan och Emir Halalkic där för att stifta bekantskap med stadens 24-timmars lopp. Banan som skulle springas var drygt 2 km lång, bred asfalt med cirka 5hm/ varv. Banan tjänar i vanliga fall som träningsbana för cyklister och hade därför generöst med utrymme såväl som kurvor med stora radier. Detta gav väldigt fina förutsättningar genom att det väldigt sällan var trångt, trots att det parallellt med 24-timmarsloppet också arrangerades 1, 3, 6 och 12-timmars. Vädret som bjöds var fint vårväder med 8-10 grader, sol dagtid medan kvicksilvret under natten kröp ner mot nollan. Lördagen bjöd dock en viss vind vilket gav relativt stark motvind åt ena hållet, men fördelen med motvind är ju att på en varvbana blir det ju medvind också.. Ivan tog sig 170,4 km medan Emir för första gången passerade 240 och landade på 243,7 km, något som också gav en slutlig andraplats efter britten Daniel Hawkins med sina 257,2 km.

En kul kuriosa är att både Ivan och Emir sprang loppet utan support.