Johanna Gelfgren och Patrik Lindegårdh vinner ultratrail-SM

Göteborg visade sig från sin bästa sida när Svenska mästerskapen i ultratrail skulle avgöras. 73km skulle löpas på stigarna i och runtom Göteborg. Straten gick från skatås kl 08 på lördagsmorgonen där också löparna fter ett antal timmar skulle springa i mål. Torra och fina stigar men något svårlöpt då någon plockat ner en hel del snitslar/flaggor under natten eller tidigt morgon. Hade man laddat ner banan som gpx-fil i kĺockan så var detta en stor fördel.

Hällelöparen Patrik Lindegårdh tog hem guldet på 5h45min. 16minuter före 2:an Anders Kleist IK Akele och 31minuter före 3:an Magnus Rabe Varbergs GIF friidrott

 

Patrik Lindegårdh

På damsidan tog hemmalöparen Johanna Gelfgren Örgryte IS en överlägsen seger som sprang i mål på 6h40min. Desto tightare var det för 2:an och 3:an. Karin Nilsson Ullevi FK och Lisa Ring IK Nocout kom båda in ihop till sista checkpoint och sprang iväg ihop de sista 13km. I mål skiljde det 70 sekunder mellan dessa tjejer och det var Karin som tog hem silvret.

 

Johanna Gelfgren