Johanna Bygdell överlägsen totalsegrare i Uka Pain 100miles

Uka Pain – int nod joll 100 miles startade på fredagen 27 maj 15k utanför Älvdalen. Int nod joll är älvdalska och betyder inte något trams, och det stämmer mycket väl in på detta ultralopp. Banan är en av Sveriges tuffaste 100miles banor. Johanna Bygdell låg i täten från start men efter 90km började hon dra ifrån både resterande damer och herrar. Från starten springer man 15km till älvdalen och där gör man tre varv på Uka Pain banan, ett medurs, ett moturs och slutligen ett till medurs. 4700 höjdmeter bjuder banan på, Johan Isaksson segrade i herrklassen 1h efter Johanna.

Uka Pain erbjuder inte bara 100miles som distans utan även 100km och 50km.

På 100km heter segrarna Anna Ståhlkloo och Viktor Stenqvist och på 50km segrade Johan Lantz och Helene Söderlund.

Johanna Bygdell med Hykjeberget i bakgrunden. Foto: Magnus Jensen
Topptrion i herrklassen 50km. William Englund, Johan Lantz och Tobias Johansson.