EM i Italien

Nu är det svenska landslaget till EM 24h klart. Två damer och så många som sju herrar är uttagna och ska springa EM i Italien den 17-18 september 2022.

De uttagna är:

Elin Hartelius
Louise Kjellson
Bill Öster
Christian Malmström
Emir Halalkic
Erik Olofsson
Magnus Rabe
Martin Scharp
Torbjörn Gyllebring

Lagledare Annika Nilrud är glad och stolt över att vi har så många starka löpare i landslaget.

– Vi har stora chanser såväl individuellt som i lagtävlingen under mästerskapet, kommenterar Annika Nilrud. 

Årets uttagning sker lite tidigare än hur det varit vid tidigare mästerskap, något som blev ett krav från arrangören för att få ihop planeringen. Annika säger att en fördel är att samtliga uttagna löpare har gott om tid att förbereda sig.

– Vi hade ett riktigt bra SM som låg perfekt i tid för uttagningarna och många löpare gjorde oerhört bra resultat där. Vi har tyvärr även några löpare som av olika anledningar inte hunnit kvala under våren och det är tråkigt att vi inte kunnat få ihop ett damlag. Samtidigt är både Elin Hartelius och Louise Kjellson stabila löpare och det ska bli spännande att se vad de kan göra individuellt. Det känns sedan oerhört roligt att vi i år har möjlighet att fylla ett herrlag och med så starka löpare.

Under mästerskapet kommer löparna ha stöd av ett mycket rutinerat supportteam. Det känns extra tryggt när många löpare gör landslagsdebut, säger Annika.

– Fram till EM kommer vi att arbeta med att sätta våra planer och svetsa samman landslaget. Tillsammans bildar vi ett riktigt starkt lag och jag ser mycket fram emot mästerskapet!

EM Verona http://www.lupatotissima.it

Uttagningarna https://www.friidrott.se/landslagelit/Kriterierochuttagningar/Ultraochtrail/