Sveriges landslag för vm på 100km är klart!

Nu är det svenska landslaget till VM 100 km klart. De uttagna är: 

Anton Gustafsson 

Elov Olsson 

Linus Wirén  

Lina Karlsson 

Sofia Smedman 

Nikita Steiner 

Jessica Svärd 

Det blir således såväl ett dam- som ett herrlag som kommer att representera Sverige i Berlin den 27 augusti 2022. Landslagsledare Lotta Thörn ser fram emot att få åka till Berlin med ett starkt landslag: 

– Vi har absolut chanser till medalj och det ska bli otroligt spännande att åka till Berlin med det här landslaget. Det är flera debutanter i landslagssammanhang och vi kommer under tiden fram till mästerskapet arbeta med förberedelser på både individ- och lagnivå.  

Att VM går just i Berlin innebär förhoppningsvis också att det kan komma en svensk publik som hejar på det svenska landslaget. Banan är publikvänlig eftersom den nästan uteslutande består av en lång mötessträcka så man kommer att kunna se våra löpare många gånger under loppet.  

– Det kan vara sporrande för löparna att se varandra under loppet och därmed ha koll på sina placeringar men också att se andra blågula löpare och hämta kraft från varandra, säger Lotta Thörn.  

På VM tävlar löparna individuellt men samtliga ingår också i laget där de tre bästa tiderna räknas som lagets resultat. Förutom löparna kommer landslaget bestå av ett erfaret supportteam som ska hjälpa löparna under mästerskapet. 

VM Berlin https://wc100kberlin.org 

Uttagningarna https://www.friidrott.se/landslagelit/Kriterierochuttagningar/Ultraochtrail/