Förträff inför EM i 24h på Viadal

Nu närmar sig äntligen höstens mästerskap! Under helgen som varit, den 5-6 augusti, träffades därför 24-timmarslandslaget som ett första steg i detta äventyr på förträff i Viadal.

Huvudsyftet med förträffen var helt enkelt att alla i landslaget skulle få träffas, ha kul ihop och lära känna varandra under avslappnade former. Det var även ett perfekt tillfälle att gå igenom det praktiska kring mästerskapet samt prata supportorganisation, spelregler och antidoping. Vi passade även på att dela ut tävlingskläder så att löparna får chansen att testa dem på långpass.

 

Övre raden: Annika Nilrud, Ulf Nilrud, Maria Jansson, Dan Välitalo och Lotta Thörn
Nedre raden: Louise Kjellson, Magnus Rabe, Erik Olofsson, Torbjörn Gyllebring, Christian Malmström, Emir Halalkic, Martin Scharp, Bill Öster, Elin Hartelius
Foto: Henrik Roos

24-timmarslandslaget samlades på fredagen efter att SJ bjudit några av deltagarna på uthållighetsstärkande reseutmaningar, bl a en 12-timmarsupplevelse för transport mellan Stockholm och Ängelholm. Martin som sprang de 96 kilometrarna till Viadal från Malmö var betydligt snabbare på plats! Men vad gör väl det när man välkomnas av detta superhärliga gäng som välkomnar med färdiglagad middag? Kvällen fortsatte med springprat och mästerskapsanekdoter vid en sprakande brasa.

Foto: Henrik Roos

På lördagsmorgonen vaknade undertecknad i glampingtält till ljudet av morgonpigga fötter som tassade runt löparbanan, mysigt! Några löpare stod för dagens hjälteinsats genom att jogga till bageri och köpa nybakade frukostfrallor. På agendan för dagen stod sedan EM-info, supportorganisation, spelregler samt antidoping. Och inte minst blågul fotografering med Henrik Roos inklusive besök av hans ultralöpande dotter Svea!

Stort tack alla deltagare för riktigt härligt häng och bra och givande diskussioner! Jag ser massor fram emot att återigen få träffas igen som landslag och skratta och kämpa tillsammans under EM den 17-18 september.

Det här kommer att bli riktigt bra!

/Annika Nilrud