Fantastiska prestationer och nya banrekord på TEC

CoynthaTEC Täby Extreme Challenge (50 eller 100 miles) äger rum i Täbys skogar norr om Stockholm. Start och mål är vid motionsgården Ensta Krog. Här finns även loppets mat och vätskekontroll där löparna också har tillgång till sin eventuella support och sina drop bags. Banan som är 10km lång, går på promenadvägar och stigar i en slinga kring Rönningesjön. Denna slinga snurras 16 varv för 100 miles och 8 varv för 50 milesklassen.

TEC 2014 hade en snöfri, solig start kl10 på lördagsmorgonen den 12 april. IHela 170 ultralöpare kom till start! Över tio nationaliteter var representerade! Fantastiska stordåd utfördes över hela fältet med nya personliga rekord i längd, tid och utmattningsgrad…

Vinnare i damklassen 100 miles blev Maria Jansson med ny banrekordtid 16:44:01!

Herrklassen på 100 miles blev en rysare där Andreas Falk till sist kunde hålla undan och tog hem segern med fantastiska 13:34:31. Detta är den näst snabbaste TEC-tiden någonsin, Efter

Andreas, med endast 3 minuter och 41 sekunder, jagade Elov Olsson in som två i sitt första 100 miles lopp! En enorm prestation!

Vinnare i damklassen 50 miles blev Lena Jakobsson med ny banrekordtid 7:27:19.!

Även herrklassen över 50 miles fick nytt banrekord när Daniel Nilsson sprang in på 5:55:18 och putsade sitt gamla rekord med 37 sekunder.

I år hade tävlingen ytterligare en 50 miles strat som kördes på natten mot söndagen. Damklassen 50 miles natt vanns av Pernilla Otto på tiden 11:30:53 och herrklassen 50 miles natt vanns av Tobias Lindström på tiden 7:58:27.

Tävlingsledare för TEC är David Sundvall och Jonas Wängberg. De har tillsammans med sitt grymma depåteam och volontärer, återigen klarat av att genomföra ett mycket uppskattat och professionellt arrangemang i världsklass.