Läger KUL Landslagsgrupp

Anna, Torill och Maria
Anna, Torill och Maria

KUL Landslagsgrupp har nu skickat ut inbjudan till årets höstläger. Den 4-7:e september välkomnas löparna till Skrekarhyttan i Kilsbergen, strax utanför Örebro.

Landslagsgruppen är till för utbyte och gemenskap mellan Sveriges duktigaste ultralöpare samt för att kunna få tips och inspiration i löpningen. Det finns vissa kvalificeringskrav för att ingå i gruppen, vilka de är och vilka som har klarat de kvalgränserna kan du läsa mer om under fliken KUL Landslagsgrupp.

I år är temat på lägret Mat. Frågorna kring nutrition och kost är många – både före, under och efter träning och tävling. Dessutom är de individuella preferenserna och behoven olika. Till lägret har därför Emelie Andersen, näringsfysiolog samt ultralöpare, bjudits in och kommer att stå för planeringen av maten under lägret, samt bidra med sina kunskaper i ämnet.

En annan viktig fråga inom idrott är doping. KUL tar självklart starkt avstånd från allt fusk och otillåtna preparat och håller ständiga diskussioner om denna fråga tillsammans med Riksidrottsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet. En representant från Riksidrottsförbundet är inbjuden till lägret för att prata om detta med deltagarna, samt även gå igenom vad som klassas som doping bland exempelvis vanliga kosttillskott. Det är du själv som idrottare som ansvarar för att att det du stoppar i dig inte är otillåtet.

Läs mer om antidoping på Riksidrottsförbundets hemsida.