Hong Kong 100

2018 vann han Kullamannen 100 miles och utsågs till Årets manlige traillöpare av Trailrunning Sweden. I helgen kom han på en sjätteplats på Hong Kong 100 Ultra Trail Race. Mannen är Petter Restorp och sluttiden blev 11:09:50!

Grattis, hur känns det?
Tack, bra. Ett av mina främsta mål med loppet var att kunna korsa mållinjen utan att känna mig helt knäckt. Tänker att det är viktigt för den kommande säsongen att bära med mig en positiv upplevelse.

Hur kom det sig att du sprang det här loppet?
2020 blir ett år jag helt kommer att fokusera på Ultra-Trail World Tour och Hong Kong 100 var det första. Jag är också ett Asien-fan i allmänhet och springa på nya ställen i synnerhet. När jag fick en inbjudan av UTWT var det lätt att tacka ja.

Hur många höjdmeter hade banan?
5300 m+ Det kan låta mycket, men är faktiskt betydligt mindre än de flesta andra lopp jag springer.

Fanns det något i loppet som utmanade extra mycket?
Den snabba höjdprofilen utmanade. Klimatet och tidsomställningen var kämpigt. Och som alltid på stora internationella lopp så är motståndet tufft.

Gick det som du hade förväntat dig?
Jag förväntade mig att kroppen och skallen skulle jobba tillsammans så att jag kunde ha skoj hela vägen. Det funkade. Prestationsmässigt såg jag till att hålla igen i början för att kunna hålla bra fart i loppets andra hälft. Kanske tog jag det till och med lite för lugnt, men det är ju svårt att veta.

Vad var det bästa minnet du tar med dig från loppet?
Kroppsligt var det efter CP5 när jag släppte alla spärrar och kunde springa med bra fart i uppförsbackarna. Upplevelsemässigt när jag sprang över ett krön, ut ur djungeln, och plötsligt fick utsikt över den skog av skyskrapor som Hong Kong är. Fantastiskt!

Sverige representerades av ytterligare fyra löpare. Carl-Johan Sörman kom även han bland topp 10 med en niondeplats med tiden 11:39:50.
Karl Aasbrink, Carl-Johan Solbreck och Tobias Lundgren fullföljde också loppet med placering 480, 483 och 484. Totalt tog sig 1462 personer i mål.

Resultat

Text: Sandra Lundqvist
Foto: Sportograf